Omgeving & ligging: PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
vrijdag 25 september 2009 07:37

Alfaz del Pi ligt in het zuid-oosten van Spanje, aan de Costa Blanca, zo'n 50 km ten noorden van Allicante en 130 km ten zuiden van Valencia. De Costa Blanca (Spaans voor 'witte kust') heeft een lengte van 200 km zand- en kiezelstrand. De kust wordt wit genoemd wegens de uitbundige amandelteelt (witte bloesem) in het verleden.

 

Bloesen

 

Casa Pino ligt in een zeer rustige 'urbanisatie' (woonwijk) in een heuvelachtig en bosrijk gebied. Vanuit de villa zijn er vele wandelmogelijkheden de bergen in.  Casa Pino ligt op 1500 meter van het centrum van Alfaz del Pi, een gezellig dorp met vele winkeltjes en terrasjes. Het strand van Alfaz del Pi, Albir, heeft een mooie boulevard met vele cafe's, terrassen en restaurants, en ligt op 5 km van Casa Pino.

 

 

De diverse, mooie stranden van de Costa Blanca, zoals Albir, Finestrat, Altea en Benidorm liggen vanaf 5 km van de villa.

In combinatie met het klimaat (gemiddeld 300 zonnedagen per jaar) is dit een ideale locatie om een prettige en/of actieve vakantie door te brengen.

 

 

Het nabij gelegen kunstenaars- en vissersdorpje Altea is een bezoek zeker waard. Altea is gebouwd op een heuvel en bovenop de berg prijkt de schitterende basiliek met haar intens blauwe koepels. Altea heeft een labyrint van smalle steegjes, met exclusieve winkeltjes en galeries, die bovendien prachtig uitzicht bieden op de baai van Altea.

 

 

Verder heeft Altea meerdere musea, zoals het Volkenkundig Muziekmuseum met een schitterende concertzaal waar u kunt genieten van een gevarieerd programma van muziekvoorstellingen. Sala de Pinturas is een museum voor schilderkunst en in de Casa de Cultura worden tijdelijke overzichtstentoonstellingen georganiseerd.

 

Laatst aangepast op woensdag 04 november 2009 11:19